top of page
Alle foto's en berichtjes
Het hele verhaal

Kunstpanelen "Groeten uit Ridderkerk" geplaatst (Krant: "De Combinatie 18/10" en


Ridderkerk. Maandag 15 en dinsdag 16 oktober 2018 was het dan zo ver. Na maanden van voorbereiding en in goed overleg met de gemeente zijn de zes kleurrijke panelen van het Erfgoedproject: „Groeten uit Ridderkerk” geplaatst en eindelijk te bewonderen in de wijken van Ridderkerk.

Het project is een initiatief van de locale Kunstenaar Jørgen M. Snoep. Hij vergrootte oude ansichtkaarten van verschillende Ridderkerkse Wijken uit en tekende deze op grote panelen. Deze werden door kinderen uit de verschillende wijken van de Brede school, met vier basiskleuren ingeschilderd, waarna „het oog van de meester” het werk afmaakte. Ook het publiek van de uitmarkt van vorig jaar schilderde aan het paneel „Kuyperschool” mee. Het werk komt het best tot zijn recht, als er van een afstandje naar de borden word gekeken.

De panelen staan op de volgende locaties. Het paneel van de oude Boelewerf staat aan de rivierkant v/d Boelewerf in Bolnes. Het paneel van de Willemstraat, staat aan de Sportlaan bij de toegang van de wijk Slikkerveer. Het paneel van de oude Kuyperschool staat bij de kruising Benedenrijweg/ Dr. Kuyperstraat. Het paneel Rijksstraatweg staat op het schoolplein v/d Pyramide school in Rijsoord. Het paneel van de oude rijksweg A15 staat nabij de speeltuin Geerlaan/ Crocusweg in de wijk Oost en het paneel van de oude Oostmolendijk staat in de wijk Drievliet aan de Vlietlaan, ter hoogte van de Korhoen straat.

De plaatsing leidde al direct tot warme reacties. Bij het bord van Bolnes werd er al druk gefotografeerd vanaf de voorbijkomende Fast-Ferry en bij het bord van de Kuyperschool kwamen bewoners al meteen met verhalen van „toen”. De borden zijn geplaatst zo dicht als mogelijk was bij de locaties, waar de originele foto van de ansichtkaart ooit was genomen.

Zo kan er er door de kijker een link met de historische omgeving worden gelegd en is er op een kunstzinnige manier een verbinding tussen heden en verleden tot stand gebracht.