top of page
Alle foto's en berichtjes
Het hele verhaal

Een journalistieke kijk op kunst?

Fotograaf Jorgen M.Snoep werkt voor het Dordrechts Museum en maakt in die hoedanigheid soms schilderachtige portretten. Dit keer van columnist Kees Thies. Een prettige samenwerking die resulteerde in twee bijzondere foto's. Kees zal binnenkort een bijzondere rondleiding in het Museum geven.

‘’Er zijn van die kunstwerkjes waarbij je denkt, eigenlijk zijn het prachtig geschilderde columns. Hier wordt een verhaal verteld… nee, niet in woorden, maar in verf. Gaat u met mij mee op ontdekkingsreis? Dan zet ik, speciaal voor u, al die prachtige penseelstreken weer om in mijn eigen woorden.’’ Journalist, columnist en programmamaker Kees Thies werkte ooit als pr-man voor het Dordrechts Museum. Hij werd daar niet alleen verliefd op de collectie, maar ‘herkende’ er óók diverse kunstenaars uit een ver of recent verleden in hun rol als verslaggever van hun tijd. "Nu vertelt elk schilderij natuurlijk een verhaal, maar er hangen daar diverse werken aan de wand die je als het ware kunt ‘lezen’ als een nauwgezet journalistiek verslag, als een heerlijke kroniek, een indringende impressie of een goed getimed fotomoment. Langs die werken leid ik u graag rond, tijdens mijn geheel persoonlijke expeditie in gesproken columns.’’

bottom of page